Korrekturläsning

Vi är olika grupper inom hembygdsföreningen som gör lite olika saker, bl a har vi en liten grupp som träffas varje torsdag kl.14-17 och korrekturläser register (avskrivna kyrkböcker). Gruppen består i dag av två äldre damer och behöver förstärkning med en eller två personer.

Arbetssättet är sådant att man tar upp vårt register på bildskärmen, det är skapat i Excel, och jämför uppgifterna mot kyrkböckerna för Torslanda och Björlanda församlingar som man har på en annan bildskärm intill. För det mesta är det inga läsproblem alls, men vissa tider förr skrevs våra kyrkböcker med en gammal stil som ibland kan vara knepig att tolka. Gruppen "slår sina kloka huvuden ihop" och tolkar texten i kyrkboken samt eventuellt gör justeringar registret.

Vi utgår från att du är medlem och kanske är du intresserad av släktforskning, kanske är du duktig på att läsa kyrkböckers gamla stil, om inte så lär du dig. Kanske kan du hantera Pc-programmet Excel. Blir du nu intresserad så sänd ett mejl till Kjell genom att klicka här, så kan jag förklara mer.

Tillbaka.

BjörlandaTorslanda Hembygdsförening © - senast uppdaterad 2018-03-25 kw